Nest Cam wordt slimmer met persoonsherkenning

Nest Cam wordt slimmer met persoonsherkenning

08-09-2016 12:11 Laatste update: 27-04-2018 03:30

De nieuwe update voor de Nest-app voegt Beeldlijn en Persoonsmeldingen toe aan de app. Daarmee wordt de Nest Cam bruikbaarder.

Nest heeft inmiddels twee soorten beveiligingscamera's op de markt. Tenminste, de Nest Cam Indoor is te koop, de Cam Outdoor volgt 'deze herfst'. Prijs en precieze datum zijn nog niet bekend. Om de camera's bruikbaarder te maken, komt Nest nu met een update voor de bijhorende app.

"De app is voor Nest Cam het belangrijkst", zegt Joost van Hoof van Nest. "In andere producten van Nest is er fysiek contact, zoals met de rookmelder en de thermostaat, maar bij de camera ligt dat anders. Die hang je een keer op en daarna gaat alles via de app." Via de Nest-app bekijk je een livestream om te zien wat er thuis gebeurt en krijg je meldingen als er iets wordt gedetecteerd. Er zijn nu twee nieuwe functies: Beeldlijn en Persoonsmeldingen.

Beeldlijn en Persoonsmeldingen

Onder de livestream in de app staat voortaan de Beeldlijn. "Dagelijks neemt de camera 2,6 miljoen beelden op", zegt Van Hoof. "De algoritmen van Beeldlijn selecteren de meest relevante frames, zodat je de belangrijkste momenten direct bij de hand hebt." Die momenten bekijk je per uur op een tijdlijn.Tik je een zo'n opname aan, dan kijk je meteen naar de opgenomen stream. Hoeveel dagen je kunt terugspoelen hangt af van welk Aware-abonnement je hebt. Ben je een gratis gebruiker, dan kun je altijd tot drie uur terugkijken.

Persoonsmeldingen krijg je binnen als de Nest Cam een mens registreert. Volgens Van Hoof maakt Nest gebruik van een algoritme van Google (dat kennis heeft via Google Foto's) om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld auto's, dieren en mensen. Als de camera een persoon ziet, stuurt hij een melding door. Dan kun je zelf even checken of het de postbode, de schoonmaker of toch een inbreker is.

De Nest-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.