Niantic belooft: Pokémon weg rond Kijkduin

Niantic belooft: Pokémon weg rond Kijkduin

07-10-2016 16:36 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Voor dinsdagochtend zijn alle Pokémon verdwenen uit het natuurgebied Westduinpark in Den Haag. Dat heeft Pokémon Go-maker Niantic beloofd.

Een kort geding, waarmee de gemeente had gedreigd, is voorlopig van de baan. Met de nadruk op voorlopig, zegt wethouder Boudewijn Revis. "Pas als we de afspraken zwart op wit hebben en de figuurtjes daadwerkelijk weg zijn uit het Westduinpark is het kort geding van de baan." Ook langs de sporen in heel Nederland worden de virtuele diertjes zo snel mogelijk verwijderd, belooft het bedrijf.

Niantic heeft verder toegezegd om te onderzoeken of het mogelijk is Pokémon 's nachts uit te zetten in het hele gebied. Dat is nu technisch niet mogelijk.  

Overlast en gevaarlijke situaties

De gemeente had het kort geding aangespannen, omdat het op geen enkele manier mogelijk was om contact te krijgen met Niantic, terwijl het spel voor overlast zorgde en soms gevaarlijke situaties veroorzaakte. Zo verlieten spelers op zoek naar Pokémon de paden in het natuurgebied en verstoorden ze de dieren. Verder hadden de omwonenden flink last van de enorme drukte. Spelers plasten in portieken en probeerden overal stroom vandaan te halen om hun mobieltjes op te laden. Zelfs lantaarnpalen werden daarvoor gesloopt.