Nieuw design Gmail nu te gebruiken

Nieuw design Gmail nu te gebruiken

25-04-2018 12:38 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Gmail start vanaf woensdag met de uitrol van het nieuwe ontwerp van zijn desktopversie.

Gebruikers kunnen alvast zelf overschakelen naar het nieuwe ontwerp, meldt Google op het Gmail-blog. Gebruikers moeten daarvoor in Gmail op het tandwiel rechtsboven klikken, en kiezen voor 'Probeer de nieuwe Gmail'. Eventueel terugschakelen naar de oude versie kan via dezelfde optie.

Het nieuwe uiterlijk oogt vertrouwd, maar is een stuk strakker. Gebruikers kunnen nog steeds kiezen tussen een standaardweergave, comfortabel en compact. De standaardweergave toont voortaan precies wat voor soort bijlagen er bij mailtjes zitten. De 'comfortabele' weergave toont alleen een paperclip als weergave, de compacte modus gebruikt minder witruimte om meer mailtjes in één overzicht te plaatsen.

Minder notificaties

Ook krijgt Gmail enkele nieuwe functies die al langer in de Google Inbox-app zaten. Zo kunnen gebruikers e-mails snoozen, zodat ze op een later moment weer in de inbox verschijnen. Ook heeft Gmail nu Smart Replies, de functie die de inhoud van binnenkomende mailtjes scant en met kunstmatige intelligentie enkele passende reacties bedenkt. Die hoef je alleen maar aan te klikken om mails te beantwoorden.

Gmail toont ook voortaan welke mailtjes je misschien nog moet beantwoorden, omdat ze bijvoorbeeld al een paar dagen onbeantwoord in je inbox staan. Daarnaast word het uitschrijven voor nieuwsbrieven makkelijker: één druk op een knop is al genoeg. Gmail stelt zelf voor om je uit te schrijven, als nieuwsbrieven bijvoorbeeld vaak ongelezen de prullenbak in gaan. Ook kun je kiezen voor minder notificaties en alleen bericht bij belangrijke mailtjes.

Lees ook: Gmail-gebruikers krijgen spam van henzelf