Nieuw Xiaomi-toestel met verbeterde camera

Nieuw Xiaomi-toestel met verbeterde camera

27-03-2018 11:17 Laatste update: 11:17

Het Chinese Xiaomi lanceert de Mi Mix 2S met een snellere chip, betere AI en een dubbele camera.

De Mi Mix 2S is uitgerust met een verticale dubbele camera (twee keer 12 megapixel) aan de achterkant van het toestel die doet denken aan het camerasyteem van de iPhone X. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Mi Mix 2, die geen dual camera had. De camera aan de voorkant zit linksonder in het scherm.

Met behulp van kunstmatige intelligentie kan de camera detecteren wat je probeert te fotograferen: eten, mensen of landschappen bijvoorbeeld. Daarnaast maakt de nieuwe telefoon die nu ook draadloos kan worden opgeladen, het mogelijk om menukaarten te vertalen en prijzen om te rekenen in je eigen munteenheid. Het nieuwe toestel heeft daarnaast de beschikking over een Snapdragon 845 2,8 Ghz-processor, terwijl de Mi Mix 2 het nog moest doen met de Snapdragon 835-chip. Consumenten kunnen kiezen uit versies met 6 of 8 GB RAM en 64, 128 of 256 GB aan opslag.

Concurrent Huawei

Het uiterlijk van het toestel is nagenoeg hetzelfde gebleven. Niet zo gek aangezien Xiaomi de nodige lof kreeg toegezwaaid voor het ontwerp van de Mi Mix 2. De Mi Mix 2S zal vanaf volgende week verkrijgbaar zijn in China. Met de presentatie van de nieuwe smartphone is Xiaomi zijn Chinese concurrent Huawei net iets te snel af. Huawei presenteert later vanmiddag, vanaf 15:00, zijn nieuwe smartphones tijdens een persevent. Daarover zie je straks meer op Bright.nl.

Lees ook: 5 telefoons met de dunste schermranden