Nieuwe Asus-smartwatch heeft rond scherm

Nieuwe Asus-smartwatch heeft rond scherm

31-08-2016 11:51 Laatste update: 27-04-2018 03:30

De nieuwe ZenWatch is de dunste tot nu toe, met de beste accu en is het eerste cirkelvormige model van de fabrikant.

Asus heeft de ZenWatch 3 op de IFA in Berlijn aangekondigd. De smartwatch is iets minder dan tien millimeter dik en heeft een accu van 340 mAh. Daarmee moet je volgens Asus langer dan een dag kunnen doen. Mocht de watch toch eerder leegraken, dan is hij binnen een kwartier weer voor 60 procent vol, dankzij HyperCharge. Er komt ook een optionele extra accupack die 200mAh aan het horloge toevoegt.

De ZenWatch 3 draait op Android Wear. Het scherm is 1,4 inch in doorsnee, gemaakt van Gorilla Glass 3, en heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels. Verder is het slimme horloge gemaakt van roestvrij staal en wordt hij geleverd met verschillende soorten bandjes. 

Gebruikers krijgen toegang tot meer dan vijftig voorgeprogrammeerde wijzerplaten, maar die zijn ook zelf te maken. Dankzij een nieuwe versie van ZenFit kunnen gebruikers hun eigen activiteiten nog beter meten. De smartwatch komt beschikbaar in drie kleuren: 'gunmetal', roségoud en zilver. Op het horloge zijn drie knoppen aanwezig. Ze zijn bedoeld om activiteit te tonen, de weergavemodus aan te passen en voor een functie naar keuze. Eind dit jaar komt de ZenWatch op de markt. Hij kost 229 euro.