Nieuwe fitnesstracker van TomTom meet je vetpercentage

Nieuwe fitnesstracker van TomTom meet je vetpercentage

01-09-2016 07:00 Laatste update: 27-04-2018 03:30

TomTom lanceert een fitnesstracker die naast bewegingen en hartslag ook je vetpercentage en spiermassa meet.

De TomTom Touch kan behalve stappen, slaap en hartslag registreren met een druk op de knop ook het vetpercentage en spiermassa van de drager meten. Dat moet meer zeggen over de gezondheid van de drager dan BMI. Volgens TomTom zijn dit soort gegevens tot nu toe alleen beschikbaar door gebruik te maken van speciale weegschalen of duurdere apparaten. 

De TomTom Touch is bedoeld om 24 uur per dag te dragen. Hij heeft ook een sportmodus voor rennen, fietsen en workouts. Er komen bandjes in verschillende kleuren beschikbaar. De TomTom Touch kost 149 euro en is vanaf oktober beschikbaar.

Sporthorloges

TomTom introduceert in oktober ook nieuwe GPS-sporthorloges. De TomTom Spark 3 en Runner 3 bieden nu een nieuwe functie om nieuwe routes te ontdekken en deze te uploaden naar de horloges via een TomTom-site. De horloges tonen via GPS de afgelegde route zodat je je weg terug kan vinden naar het punt waar je begon. De nieuwe modellen hebben dunnere, verbeterde bandjes. De TomTom Spark 3 en Runner 3 kosten 249 euro.

Ook nieuw is de TomTom Adventurer, een gps-horloge voor outdoor gebruik, met een muziekspeler en ingebouwde hartslagmeter. Deze wearable is bedoeld voor wandelaars, skiërs en snowboarders. Hij heeft een ingebouwde barometer, kompas en speciale modi voor wintersporten. De TomTom Adventurer heeft ook GPS-tracking en en routes. Het horloge detecteert automatisch als je een nieuwe afdeling van de piste start en geeft dan statistieken over snelheid, hoogte en de daling. De TomTom Adventurer heeft een adviesprijs van 299 euro.