Nieuwe foto-app van Microsoft gebruikt AI om foto's te verbeteren

Nieuwe foto-app van Microsoft gebruikt AI om foto's te verbeteren

27-07-2016 15:14 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Microsoft Pix laat foto's er zo goed mogelijk uitzien met behulp van kunstmatige intelligentie.

Pix is de nieuwste app van Microsoft. Hij is er nu voor iOS en komt later uit voor Android (over een Windows Phone is niks bekend). Het idee van de app is om genomen foto’s zo te tweaken dat het best mogelijke resultaat eruit komt. Dat doet de app door een aantal foto’s achter elkaar in burstmodus te maken iets voor en nadat je op de sluiterknop drukt. Pix kiest uit die selectie de beste foto. Dat doet de app door kunstmatige intelligentie in te zetten. Je kunt via een 'Compare'-knop bekijken wat het verschil is tussen jouw foto en de afbeelding die Pix ervan heeft gemaakt. De overige foto’s uit de burst worden vanzelf verwijderd om ruimte te besparen.

Kunstmatige intelligentie

De app is helemaal gericht op mensen en gezichten. De AI richt altijd op gezichten. Volgens Microsoft wordt de foto vervolgens zo aangepast in kleur, focus en belichting dat mensen er 'op hun best' uitzien. Algoritmes kunnen bijvoorbeeld detecteren of iemand zijn ogen open of dicht heeft.

Overigens kan Pix ook bewegende foto’s maken als er 'interessante beweging' wordt waargenomen. Het resultaat is dan een soort Live Photos zoals die op de iPhone 6S bekend is. Verder biedt de app in videomodus een Hyperlapse-functie, waarmee je de video niet alleen versneld maar ook gestabiliseerd kunt afspelen. De opnames en video’s die je met de app maakt, komen vanzelf in de Foto’s-app terecht.

Download Microsoft Pix gratis voor iOS