'Nieuwe Gear VR is zwart en heeft grotere kijkhoek'

'Nieuwe Gear VR is zwart en heeft grotere kijkhoek'

01-08-2016 11:05 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Samsung zou een nieuwe versie van Gear VR maken voor de Samsung Note 7, maar die VR-bril moet ook met oudere Samsung-toestellen werken.

Het nieuwe Note 7-toestel van Samsung wordt morgen aangekondigd. Mogelijk zal Samsung gelijktijdig ook de nieuwe versie van zijn vr-bril Gear VR presenteren. Het Twitter-account OnLeaks heeft er gelekte plaatjes van en op de Franse website NowhereElse valt meer te lezen over de headset, die met de Note 7 geleverd zou worden.

De VR-bril van Samsung heeft een nieuwe zwarte kleur met een USB-C-aansluiting om de telefoon te koppelen. De bril zou een kijkhoek van 110 graden hebben, wat meer is dan zijn voorganger (96 graden). Dat was nodig, want een nadeel van de huidige Gear VR is dat het scherm best wel nauw is. Waarschijnlijk werkt de headset ook nog met oudere Samsung-telefoons, zoals de Galaxy S6 en Galaxy S7.

Morgen vindt Samsungs Unpacked-evenement plaats in New York. Over de Note 7 is al veel informatie gelekt. Het toestel krijgt waarschijnlijk een 5,7-inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder zou de telefoon voorzien worden van 64GB opslaggeheugen en 4GB RAM en krijgt hij een USB-C-aansluiting. Volgens Android Planet ligt de Samsung Galaxy Note 7 vanaf 16 augustus in de Nederlandse winkels. Een prijs is nog niet bekend.