Nieuwe Google-app laat je oude foto's digitaliseren

Nieuwe Google-app laat je oude foto's digitaliseren

16-11-2016 09:33 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Heb je nog oude foto's liggen die je digitaal wil bewaren? De app Fotoscan van Google maakt het gemakkelijk.

Met de nieuwe app speelt Google in op de behoefte van mensen op analoge foto's te digitaliseren, zodat je ze altijd en overal kunt bekijken, zonder eerst een  schoenendoos van een stoffige zolder te halen. FotoScan maakt meerdere opnames van een foto en gebruikt kunstmatige intelligentie om het mooiste resultaat te krijgen.

De app maakt aanpassingen tijdens het digitaliseren, om een zo goed mogelijke scan te ontwikkelen. De AI van FotoScan zorgt bijvoorbeeld dat de witbalans en beeldverhouding kloppen. Ook probeert de app enige glans en schittering tijdens het scannen uit de digitale opname te verwijderen. Na het scannen kunnen de foto's in Google Foto's bewaard worden, maar dat is niet verplicht.

Het digitaliseren zelf is simpel. Je richt de camera op de foto en beweegt een cirkel in beeld langs vier punten in beeld. De app zorgt voor de rest. Je kunt na afloop zelf de afbeeldingen nog draaien of de hoeken corrigeren, mocht dat mogelijk zijn. FotoScan is gratis te downloaden voor iOS en Android.