'Nieuwe Google Glass' al te koop op eBay

'Nieuwe Google Glass' al te koop op eBay

21-03-2016 09:38 Laatste update: 27-04-2018 08:08

De nieuwe, zakelijke Google Glass is nog niet aangekondigd, maar iemand verkoopt het prototype al op eBay.

De eerste versie van Google Glass, gericht op consumenten, kreeg de nodige kritiek. Enerzijds omdat gebruikers video's konden schieten zonder dat mensen om hen heen dat goed in de gaten hadden, anderzijds omdat de toepassingen in de praktijk verre van praktisch bleken. Google besloot om Glass terug te trekken en opnieuw in het geheime Google X lab verder te ontwikkelen voor de zakelijke markt. 

Officieel heeft Google nog niets bekend gemaakt over de ontwikkeling van de zakelijke Google Glass. Des te opmerkelijker dat er nu eentje te koop is op eBay. Wie het prototype probeert te verkopen is nog onbekend. In grote lijnen lijkt de nieuwe Google Glass nog steeds veel op zijn voorganger. Hij heeft nu wel een cameraledje dat rood schijnt bij opnames en een nieuwe oplaadaansluiting. De bril heeft nu ook scharnieren, zodat je hem kan opvouwen.

Het doorgaans goed geïnformeerde 9to5Google meldde al eerder dat het toekomstige Google Glass-model een betere accuduur zal hebben, 5GHz wifi ondersteunt voor video-streaming en een snellere processor heeft. Uit de aanbieding op eBay valt echter niet veel op te maken over de ingewanden van de bril. Kennelijk is er wel animo voor: na 50 biedingen staat het bod op 7100 dollar.