Nieuwe Instagram-functie laat je opgeslagen foto's organiseren

Nieuwe Instagram-functie laat je opgeslagen foto's organiseren

18-04-2017 14:33 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Instagram heeft een nieuwe functie die is geïnspireerd op Pinterest uitgebracht. Je kunt foto's opslaan en organiseren met Instagram Collecties.

Vorig jaar voegde Instagram de handige functie toe aan de app om foto's privé op te slaan zodat je deze later nog eens kunt bekijken. Vooral handig als je een leuk restaurantje bij iemand anders spot, een tutorial voorbij ziet komen die je niet wilt vergeten of gewoon een mooie foto van iemand anders wilt bewaren.

Vanaf dit weekend is het mogelijk om alle foto's die je bewaart te organiseren door ze in aparte verzamelingen te plaatsen: de zogenaamde Instagram Collecties. En dat doet verdacht veel denken aan Pinterest, waar je al jaren afbeeldingen in verschillende mapjes kunt bewaren. Goed om te weten: deze Instagram Collecties blijven net als alle andere bewaarde foto's privé. Niemand weet dus wat jij opslaat. 

Hoe het werkt? Als je vanaf nu een foto opslaat, krijg je de keuze om deze aan een verzameling toe te voegen of een nieuwe verzameling te starten. Door in een verzameling op het plusicoontje rechtsboven te drukken kun je ook oude bewaarde foto’s toevoegen. De oude tab met opslagen foto’s is vanaf nu opgedeeld in twee verschillende onderdelen: alle opgeslagen foto’s en verzamelingen.

Zelf stickers maken

Ook nieuw aan de update is de mogelijkheid om zelf stickers te maken voor je Instagram Story en stickers vast te zetten, zodat deze met je mee bewegen. Vergelijkbaar met Snapchat. Je kunt zelf een sticker maken door op het foto-icoon te tikken in je stickeroverzicht. Vanuit deze functie kun je een foto maken en deze vervolgens toevoegen als sticker aan je Instagram-verhaal. Stickers kun je nu ook met je beeld laten meebewegen door de sticker ingedrukt te houden.

Zo blijft Instagram snoepen van verschillende populaire apps om zijn eigen app beter te maken. Iets wat het goed afgaat, want Instagram Stories heeft nu 300 miljoen actieve gebruikers, terwijl Snapchat blijft steken op 158 miljoen actieve gebruikers.