'Nieuwe iPhone krijgt gebogen oled-scherm'

'Nieuwe iPhone krijgt gebogen oled-scherm'

28-02-2017 15:41 Laatste update: 26-04-2018 23:22

De 'iPhone 8' zou een gebogen oled-scherm krijgen, net als recente Samsung-smartphones.

Het gebogen oled-scherm zou worden gebruikt in een nieuw iPhone-model, hoogstwaarschijnlijk de duurste versie met een beginprijs vanaf 1000 dollar, schrijft de Wall Street Journal. Al eerder gingen geruchten over dat de nieuwe iPhone en iPhone Plus, met de huidige formaten, worden gelanceerd samen met een nog grotere en duurdere iPhone met een gebogen oled-scherm.

Een oled-scherm biedt diepere en verzadigde kleuren en kan worden gebogen. Hoe dat scherm eruitziet is nog niet duidelijk, maar het is aannemelijk dat de schermranden op eenzelfde manier als de Galaxy S7 Edge worden gebogen. Hierdoor heeft de telefoon aan de zijkant geen schermranden meer, omdat het scherm afloopt. Apple zou ook de Lightning-poort willen vervangen door een USB-C-poort.

 

De iPhone 6 is de laatste telefoon die Apple van een compleet nieuw design is voorzien. De aankomende iPhone, die naar verwachting rond september wordt gepresenteerd, is een speciaal toestel: hij komt tien jaar na de introductie van de eerste iPhone uit. 

Samsung Galaxy S8

Samsung bracht in 2013 zijn eerste smartphone met een gebogen oled-scherm uit: de Galaxy Round. Volgens de Wall Street Journal gaat de Zuid-Koreaanse fabrikant ook de oled-schermen aan Apple leveren. LG zou nog niet genoeg productiecapaciteit hebben om aan de oled-wensen van Apple te voldoen, zo schrijft diezelfde krant.

De verwachting is dat de aankomende Galaxy S8, die op 29 maart wordt gepresenteerd, weer van een gebogen oled-scherm wordt voorzien.