Nieuwe plaat Kanye staat nu toch op Spotify

Nieuwe plaat Kanye staat nu toch op Spotify

01-04-2016 04:46 Laatste update: 27-04-2018 07:38

The Life of Pablo is al anderhalve maand alleen op Tidal beschikbaar, maar vanaf nu staat het album ook op andere streamingdiensten.

Als je de nieuwe plaat van Kanye West nog niet hebt gehoord, mis je echt iets in je leven. Na het meesterwerk My Beautiful Dark Twisted Fantasy uit 2010 en het geweldige Yeezus uit 2013 zet Kanye met The Life of Pablo weer de muzikale standaard voor dit jaar. Eén probleem tot nu toe: je moest wel een Tidal-account hebben om van zijn genialiteit te genieten. Tidal biedt muziek in een hoge geluidskwaliteit aan, maar het aanbod is lang niet zo breed als dat van de concurrentie.

Vandaag, op 1 april, is The Life of Pablo op alle belangrijke muziekdiensten beschikbaar gekomen, waaronder Spotify, Apple Music en Google Play. En dat terwijl Kanye eerder nadrukkelijk heeft gezegd dat The Life of Pablo nooit op een andere dienst dan Tidal zou verschijnen.

1 miljard dollar alsjeblieft

Misschien wil Kanye toch wat meer centjes verdienen, want Mark Zuckerberg heeft niet gereageerd op het verzoek om hem 1 miljard dollar te geven. Want aan al die Pirate Bay-downloads verdien je helemaal niets. Kanye werkt nog steeds aan The Life of Pablo, dat deze week opnieuw op verschillende punten is aangepast. Mogelijk betekent het verschijnen op alle muziekdiensten dat de plaat in Kanye's ogen nu eindelijk af is.