Nieuwe tv-dienst T-Mobile laat je losse zenders toevoegen

Nieuwe tv-dienst T-Mobile laat je losse zenders toevoegen

14-12-2015 16:46 Laatste update: 27-04-2018 10:43

T-Mobile gaat zich opnieuw mengen in de tv-markt en introduceert Knippr, een dienst waarmee je zelf je tv-aanbod samenstelt. Je kunt tegen een meerprijs zelf losse zenders toevoegen.

Knippr bestaat uit een Nederlands basisaanbod dat volgens T-Mobile "uit de zenders bestaat die je mag verwachten". Welke zenders dit precies zijn, is nog niet bekend en wil T-Mobile ook nog niet zeggen omdat er nog gesprekken worden gevoerd met de zenders, aldus een woordvoerder.

Het is al wel duidelijk dat je de tv-dienst mag afnemen zonder per se een telefonie- of internetabonnement erbij te nemen.

T-Mobile meldt dat klanten naast het basispakket een abonnement kunnen nemen op losse zenders. Daarmee kan de consument zijn eigen tv-aanbod samenstellen. Volgens T-Mobile scheelt dit aanzienlijk in de kosten.

On-demand en live

De dienst werkt met een app die je zowel live televisie als on-demand laat kijken. Ook is er een website beschikbaar waarmee je op de computer televisie streams kijkt. De app ondersteunt tevens streamen naar de Chromecast en Apple TV. Over de kwaliteit is T-Mobile nog onduidelijk: "We bieden de hoogste kwaliteit die beschikbaar is aan. De meeste mensen hebben een full-hd-tv in hun huiskamer, en daar spelen we op in", aldus T-Mobile.

Nieuwe generatie tv-kijkers

"Met Knippr komen we met een volwaardig tv-product dat aansluit bij hoe de huidige generatie tv- kijkt. Deze nieuwe dienst is ontwikkeld om drie grote frustraties weg te nemen die leven bij de tv-kijker over de wijze waarop TV wordt aangeboden,” aldus Tisha van Lammeren, directeur marketing bij T-Mobile.

"Wil je één andere zender buiten het basispakket, word je verplicht er vele andere zenders bij te kopen. Dat vinden wij en de nieuwe generatie niet meer van deze tijd. Met Knippr kies en betaal je voor datgene wat je persoonlijke interesse heeft.”

De prijzen

De prijzen van het basisaanbod en de losse zenders worden in de lente van volgend jaar bekendgemaakt. Rond die tijd is de dienst voor iedereen beschikbaar. Begin 2016 wordt de betaversie van Knippr getest waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden.