'Nieuwe Xbox met virtualreality-games in 2017'

'Nieuwe Xbox met virtualreality-games in 2017'

26-05-2016 06:27 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Microsoft zou volgend jaar een nieuwe Xbox lanceren die krachtig genoeg is om virtualreality-games te ondersteunen.

In het voorjaar van 2017 wil Microsoft een nieuwe versie van zijn spelcomputer aankondigen. Deze Xbox met de codenaam Scorpio heeft nieuwe hardware die krachtig genoeg moet zijn voor virtualreality-spellen. Dat wist auteur Brad Sams op basis van interne documenten van Microsoft als eerste te melden woensdag. Ook game-sites Polygon en Kotaku maken op basis van eigen bronnen melding van de komst van nieuwe Xbox-apparaten

Microsoft zou voor de VR-games willen samenwerken met Facebook-bedrijf Oculus, dat onlangs zijn VR-bril Oculus Rift lanceerde. De nieuwe Xbox zou onder meer een nieuwe videokaart hebben. Concurrent Sony introduceert binnenkort zijn virtualreality-bril Playstation VR.

Streaming-dongle en 4K-Xbox

In juni zou Microsoft volgens Sams ook enkele nieuwe Xbox-apparaten presenteren, waaronder een kleine streaming-dongle. Die moet vergelijkbaar met Google's Chromcast video's streamen naar tv's. Daarnaast zou er een iets groter apparaat komen, vergelijkbaar met een Apple TV-speler, en een Xbox-versie die 4K-video ondersteunt. Of ook het spelen van games in 4K wordt ondersteund door dat nieuwe apparaat is volgens Sams nog onduidelijk.