Nuke-knop voor smart home werkt nu met Homekit

Nuke-knop voor smart home werkt nu met Homekit

15-01-2018 14:01 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Met de rode knop van Fibaro voer je allerlei geautomatiseerde handelingen in je slimme huis uit. Dit werkt nu ook met Apple Homekit.

Wie in deze fase van het pionieren met smart home-technologie al wil instappen, doet er goed aan eens bij Fibaro te kijken. De fabrikant heeft allerlei slimme sensoren, rookmelders, controlestations, en een paar handige bedieningsknoppen. De Swipe kun je verdekt opstellen als fotolijstje en door er overheen te bewegen kun je de lampen aandoen, de gordijnen sluiten of andere geintjes. Het apparaat is zelfs te integreren onder een tafelblad of achter het behang. Hoe 'James Bond' is dat? 

Fibaro's koddige The Button werkt nu ook met Apple Homekit. Hij ziet eruit als een mini-lanceerknop - Donald Trump zou hem een paar maten groter willen - en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Een keer drukken, twee keer drukken of vasthouden, geeft je drie verschillende opties om Homekit-scènes aan te sturen. 

Met een prijs van 50 dollar (exclusief verzendkosten) is de knop niet erg goedkoop, maar in tegenstelling tot de Logitech POP Home-knoppen werkt hij zonder eigen hub. Dat scheelt weer een draadje in de router en een paar tientjes voor een stroomslurpend apparaat. Nu de Philips Hue-dimmers voor de helft van het geld ook met Homekit werken, is de meerprijs eigenlijk alleen gerechtvaardigd als je geen Hue-hub hebt, of heel graag wat meer ruimte geeft aan je 'inner Kim Jong Un'. 

Kijk onze video's over smart home op YouTube