Oeps: Google-speaker geactiveerd door tv-spotje

Oeps: Google-speaker geactiveerd door tv-spotje

06-02-2017 07:38 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Een reclamespotje tijdens de Super Bowl activeerde per abuis de Google Home-speakers bij mensen thuis.

Een reclame voor Google Home tijdens de Super Bowl heeft zondagavond voor hilariteit gezorgd bij mensen die al zo'n slimme speaker met spraakherkenning hebben. Doordat er in het spotje 'Ok, Google' wordt gezegd, werd het ding  geactiveerd. Op Twitter stroomden vervolgens reacties van mensen binnen. 

'Ok, Google' is het commando waar de luidspreker continu op de achtergrond naar luistert. Gebruikers kunnen daarna hun verzoeken en opdrachten inspreken. Maar de speakers reageren er ook op als ze dit commando van het tv-geluid oppikken. Een Twitteraar stelt dat 'Google Home de enige is die thuis naar hem luistert'. (Meer tech-spotjes van de Super Bowl zie je hier.)

Het overkwam Amazon en Microsoft ook

Met Amazons slimme speaker Echo gebeurde onlangs iets soortgelijks, toen Amazons virtuele spraakassistent Alexa in het nieuws was. Een tv-item over Alexa activeerde de speaker bij mensen thuis. Met een Microsoft-reclame in 2014 gebeurde hetzelfde. De woorden 'Xbox On' in het spotje zorgden ervoor dat de spelcomputers bij mensen aan gingen.