Peak 2017: bitcoin-mijncomputers aansluiten op je Tesla
Nieuws

Peak 2017: bitcoin-mijncomputers aansluiten op je Tesla

vrijdag 01 december 2017 15:02

Een Tesla-bezitter maakt ‘handig’ gebruik van de optie om zijn elektrische auto gratis op te laden. Hij heeft computers voor het mijnen van bitcoins aangesloten op zijn accu.

EcoMotoring News ontdekte de foto van de bitcoin-mijn in de Facebook-groep Tesla Owners Worldwide. Niet alle leden van de groep zijn even enthousiast op dit creatieve elektriciteitsgebruik. Zij vragen zich af of er geen sprake is van diefstal als de elektriciteit niet wordt gebruikt om rond te rijden maar om bitcoins te mijnen.

Er is meer reden tot scepsis. Volgens Vice zijn de grafische kaarten op de foto die de Tesla-bezitter maakte, niet aangesloten. Het heeft er, kortom, alle schijn van dat de Tesla-eigenaar gewoon een grap maakte.

Met de getoonde opstelling zou hij met zijn opstelling ongeveer 0,05 ethereum per dag kunnen mijnen, volgens de berekeningen van Vice. Gelet op de huidige koers zou dat neerkomen op een opbrengst van bijna 700 dollar per maand. Ongeveer evenveel als het leasen van een Tesla Model S kost – waar je vanwege de 24/7 mijnwerkzaamheden vervolgens niet meer mee kunt rijden.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief