Philips brengt smartwatch voor gezondheid op de markt

Philips brengt smartwatch voor gezondheid op de markt

01-08-2016 08:27 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Naast de Health Watch komt het bedrijf ook met een slimme thermometer, weegschaal en een bloeddrukmeter.

Philips heeft zijn eerder aangekondigde Health Watch vandaag uitgebracht in de VS en diverse Europese landen. Het slimme horloge heeft een ronde vorm en een scherm van eInk. De rand is aanraakgevoelig. Met het apparaat kunnen gebruikers allerlei gezondheidsmetingen verrichten, zoals de hartslag en het aantal stappen dat ze zetten. Ook kunnen dragers hun slaappatroon in kaart brengen en worden activiteiten als hardlopen en fietsen vanzelf herkend.

De Health Watch werkt samen met de Philips Health-app. Daarmee kunnen gebruikers doelen invoeren over hun gezondheid. Ook berekent de software van Philips het aantal calorieën dat de gebruiker heeft verbrand en communiceert het horloge met andere slimme gezondheidsapparaten van Philips.

Naast de wearable brengt het bedrijf nog andere gadgets uit die de gezondheid moeten bevorderen. Als onderdeel van het 'Personal Health Plan' van Philips, zijn ook een bloeddrukmeter, weegschaal en oorthermometer op de markt gebracht. Zij werken allemaal met de Watch en de app samen. De Health Watch kost in de VS 250 dollar. In Europa zou de wearable voor 250 euro verschijnen. Het is nog niet duidelijk wanneer hij in Nederland verkrijgbaar is.