'PlayStation VR kan in de toekomst met pc werken'

'PlayStation VR kan in de toekomst met pc werken'

28-03-2016 15:00 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Sony voegt in de toekomst mogelijk pc-ondersteuning toe aan de PlayStation VR.

Dat zegt Masayasu Izo, de vicepresident van Sony Computer Entertainment, in gesprek met de Japanse krant Nikkei. Op Reddit is een vertaling te vinden van de belangrijkste passage. Daarin staat dat Sony plannen overweegt om de PlayStation VR in de toekomst ook met de pc te gebruiken.

"Voorlopig gebeurt er nog niets", zegt Izo. "Omdat de PlayStation 4 veel interne hardware heeft die overeen komt met PC’s, is de mogelijkheid aanwezig. Maar op dit moment ligt de focus op games en zijn we niet klaar voor verdere aankondigingen, maar er liggen uitbreidingen in het verschiet."

Met de mogelijkheid lijkt de PlayStation VR een streepje voor te hebben op de HTC Vive en Oculus Rift, die alleen met de pc werken en een stuk duurder zijn. Wel zijn die apparaten krachtiger met hogere resoluties.

De PlayStation VR komt in oktober op de markt. Hij kost 399 euro. Je hebt dan nog wel minstens een PlayStation Camera nodig om je bewegingen te registreren. Games werken gewoon met de standaard DualShock-controller van de PlayStation, maar door Move-controllers te kopen kun je natuurlijker bewegen met je armen in VR. De Oculus Rift komt deze week bij de eerste klanten aan. Die bril kost 699 euro. De HTC Vive verschijnt in mei voor 899 euro.