Pokémon GO-event in Amstelveen afgelast
Nieuws

Pokémon GO-event in Amstelveen afgelast

zondag 30 juli 2017 14:17

Na het fiasco met het Pokémon GO Fest in Chicago stelt de organisator de geplande editie in Amstelveen uit.

Een week geleden kwamen in Chigaco 20.000 spelers bijeen om het eerste door gamestudio Niantic georganiseerde Pokémon GO Fest te spelen. Het werd echter een festival van frustratie. Niantic had geen wifi geregeld, de mobiele netwerken bezweken en de gameservers crashten door overbelasting. 

Niantic heeft vanwege het debacle bekendgemaakt meerdere geplande Pokémon GO-festivals in Europa uit te stellen. Het gaat om de events op 5 augustus in Kopenhagen en Praag en op 12 augustus in Stockholm en Amstelveen. De andere evenementen - in het Japanse Yokohama op 14 augustus en die in september in Duitsland, Spanje en Frankrijk - gaan wel door. 

Niantic heeft extra tijd nodig om zich beter voor te bereiden, om een nieuw debacle met storingen zoals in Chigaco, te voorkomen. Wanneer het uitgestelde Pokémon GO-event in Amstelveen nu wel zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief