'Pokémon Go heeft al bijna 400 miljoen opgebracht'

'Pokémon Go heeft al bijna 400 miljoen opgebracht'

02-09-2016 10:44 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Pokémon Go zou sinds zijn verschijning al 440 miljoen dollar (393 miljoen euro) in het laatje hebben gebracht.

Die omzet zou Pokémon Go wereldwijd in de App Store en Play Store hebben gedraaid sinds de game op 6 juli beschikbaar werd. Dat heeft app-onderzoeksbureau Sensor Tower berekend. En zelfs nu Pokémon Go in sommige landen niet meer bovenaan de lijst met meest winstgevende apps staat, blijft de populaire app dagelijks ruim 4 miljoen dollar (3,57 miljoen euro) opbrengen.

De app-onderzoeker heeft de omzet van Pokémon Go vergeleken met enkele van de grootste films die dit jaar in de bioscoop verschenen. Pokémon Go doet het beter dan films als Warcraft, Independence Day 2 en de Angry Birds Movie. En dat zonder dat er veel reclame is gemaakt voor Pokémon Go.

180 miljoen gebruikers

Ondertussen lijkt de groei van de game gestabiliseerd, terwijl Pokémon Go ruim 180 miljoen gebruikers heeft. Die mensen spelen nog steeds behoorlijk veel: gemiddeld 32 minuten per dag. Dat is volgens de onderzoekers net zo veel als mensen vlak na het verschijnen van de game speelden.

Nintendo heeft een aandeel van 32 procent in de Pokémon Company. Dat bedrijf krijgt naast ontwikkelaar Niantic een deel van de opbrengsten voor de Pokémon-licentie, waardoor het deel van de winst dat Nintendo krijgt een fractie van het totaal is. De koers van Nintendo steeg na de lancering van Pokémon Go eerst explosief, maar kelderde daarna weer snel toen bleek dat maar een klein deel van de winst ook echt naar het Japanse gamebedrijf gaat.

Pokémon-liefhebbers: maandag zie je in Bright TV een speciale Pokémon-verrassing. Kijk maandag om 22:00 naar RTL Z of om 24:00 naar RTL 7.