Pokémon Go-hype: Nintendo-aandeel stijgt 25 procent

Pokémon Go-hype: Nintendo-aandeel stijgt 25 procent

11-07-2016 08:16 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Nintendo's nieuwe mobiele spel Pokémon Go leidt tot een grote hype, ook op de beurs. Het aandeel van het Japanse bedrijf schiet omhoog.

In het nieuwe Nintendo-spel Pokémon Go lopen spelers in de echte wereld om Pokémon te vangen. De monsters waar je op moet jagen zie je in de camerabeelden van je smartphone direct in je omgeving. Op een Twittervideo is te zien hoe een grote groep spelers in de ban van Pokémon Go in het New Yorkse Central Park dwars door elkaar lopen. 

Het illustreert ook tevens waarom het aandeel van Nintendo in de lift zit. Het aandeel schoot maandagochtend op de Japanse beurs met bijna 25 procent omhoog. Sinds de lancering van het spel is Nintendo nu circa 8 miljard euro meer waard geworden.

Pokémon Go zou op vrijdag al op ruim 5 procent van de Android-toestellen in de VS hebben gestaan. Het spel is nog officieel alleen in VS, Australië en Nieuw-Zeeland uitgebracht. De Nintendo-servers kunnen de vraag bijna niet aan en de introductie in Europa en Japan is daarom uitgesteld. Gebruikers die niet kunnen wachten, omzeilen de Google Playstore en downloaden het spel vanaf andere servers. Daarmee lopen ze wel het gevaar dat hun Android-toestel met malware geïnfecteerd wordt. 

5 vreemde plekken waar Pokémon Go spelers naar toe stuurt