Pompadapter laadt je mobieltje sneller op

Pompadapter laadt je mobieltje sneller op

15-04-2016 07:22 Laatste update: 27-04-2018 07:07

De Pompadapter is geen Gardena aansluiting voor je waterpomp, maar een slim apparaatje dat je draagbare spulletjes sneller oplaadt.

Ik ben eigenlijk meestal erg onder de indruk van de snelheid waarmee mijn draagbare apparaatjes stroom binnenslurpen, maar 271 Indiegogo backers in een paar uur zijn het daar blijkbaar niet mee eens. De Pompadapter is een vinding die je aan kunt sluiten op een oplaadkabeltje en er voor zorgt dat je telefoon constant met de maximale spanning wordt volgeladen. Op een klein schermpje kun je precies zien hoeveel stroom er in je smartphone of tablet glijdt. Samsung en Apple hebben bijvoorbeeld een afwijkende manier om te laden. 

Gebruik je 1 en dezelfde lader voor beide soorten apparaten, dan gaat er niet meer dan 500 mA tegelijk via je stekkertje. De Pompadapter ziet welk type apparaat aangesloten is en kiest de juiste laadmethode. Zo zou je 200 procent sneller kunnen laden. Bovendien schakelt dit apparaatje vanzelf uit als je telefoon vol zit. Dat is beter voor je accu. Voor 19 dollar heb je er al eentje, voor 37 dollar heb je er twee! Nou ja, in augustus dan. Op z'n vroegst.