Problemen bij drone-divisie van Parrot
Nieuws

Problemen bij drone-divisie van Parrot

dinsdag 10 januari 2017 13:27

De Franse fabrikant Parrot ontslaat 300 medewerkers van zijn drone-afdeling.

Dat de klappen bij de drone-divisie vallen is opvallend: Parrot is juist één van de bekendste dronefabrikanten. De ontslagen zijn maandagavond bekendgemaakt. Eén op de drie drone-medewerkers moet weg. Bij het Franse hoofdkantoor verdwijnen 150 banen, de rest wordt verdeeld over de andere kantoren. Parrot noemt geen specifieke locaties, maar het bedrijf heeft onder andere nog een kantoor in San Francisco waar voornamelijk aan drones wordt gewerkt. 

Minder producten

Parrot zegt in een verklaring zich dit jaar te willen richten op een beperkt aantal producten, in plaats van een rits verschillende drones uit te brengen. Op deze manier hoopt ceo Henri Seydoux 'een duurzame en winstgevende groei' te verwezenlijken.

In het laatste kwartaal van dit jaar presenteerde Parrot een veel lagere omzet dan verwacht: 85 in plaats van 100 miljoen euro. Driekwart van dat bedrag wordt verdiend met de verkoop van drones. Naast drones richt Parrot zich ook op andere draadloze producten, waaronder koptelefoons en slimme bloempotten.

Dashboardsystemen

Ook zegt Seydoux zich meer te gaan richten op de systemen in slimme auto's. Parrot biedt al enkele entertainmentsystemen voor in de auto aan, en denkt dat deze markt voor het bedrijf veel belangrijker gaat worden.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Nieuwsbrief