'Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm'

'Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm'

14-12-2015 11:55 Laatste update: 27-04-2018 10:43

Samsung gaat Apple achterna met een scherm dat voelt hoe hard je erop drukt.

De geruchten dat Samsung’s Galaxy S7 een drukgevoelig scherm krijgt, houden aan. De Wall Street Journal, met doorgaans heel betrouwbare bronnen op dit gebied, meldt dat het vlaggenschip volgens ingewijden inderdaad zo’n scherm krijgt, dat lijkt op dat van de iPhone 6S. Het toestel herkent hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, om zo verschillende functies op te roepen.

Volgens WSJ zal de Galaxy S7 er grotendeels hetzelfde uitzien als de S6. Ook komt er weer een Edge-versie met een gebogen scherm aan de randen. Verder wordt het toestel voorzien van een verbeterde camera (die niet uitsteekt) en een usb-c-aansluiting, waarmee de telefoon weer volledig opgeladen kan worden binnen het halfuur.

Mogelijk irisscanner en microSD

Verder zou Samsung overwegen om een retina-scanner in te voegen, waarmee je de S7 met je iris kunt ontgrendelen. Ook komt de mogelijkheid volgens WSJ weer terug om een microSD-kaartje te gebruiken om de opslagruimte uit te breiden. Dat was bij de S6 (Edge) niet het geval.

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung moet volgens de bronnen in maart uitkomen. Dat ligt voor de hand, want vorige Galaxy-modellen kwamen ook rond die tijd uit.