Samsung maakt de Galaxy S7 en S7 Edge waterdicht

Samsung maakt de Galaxy S7 en S7 Edge waterdicht

16-02-2016 09:47 Laatste update: 27-04-2018 09:10

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn uiterlijk vrijwel identiek aan de S6 en S6 Edge, maar wel waterdicht.

De nieuwe Samsung Galaxy’s worden deze week gepresenteerd, en de Indonesische tak van Samsung heeft alvast een reclamefilmpje online gezet. Wat vooral opvalt is dat de Galaxy S7 en S7 Edge waterdicht zijn, in tegenstelling tot de S6 en S6 Edge.

Los daarvan zijn de toestellen uiterlijk vrijwel identiek aan de huidige vlaggenschepen van Samsung. Dat was dit weekend al te zien op afbeeldingen die notoire telefoon-lekker EVleaks naar buiten bracht.

Hetzelfde uiterlijk

Daarop zijn de Galaxy S7 en S7 Edge te zien in zwart, zilver en goud. De uiterlijke gelijkenis met de S6 en S6 Edge is groot, maar naast de waterdichtheid is er intern natuurlijk wel één en ander vernieuwd.

Zo zouden de batterijen van beide toestellen groter zijn, zitten er uiteraard snellere Samsung Exynos-chips in en zijn de camera’s lichtgevoeliger. Ook zouden gebruikers weer zelf een micro-SD-kaartje kunnen insteken voor meer opslagruimte.

De Galaxy S7 en S7 Edge worden zondag om 18.30 uur in Barcelona gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress. Bright is bij die presentatie, we doen verslag op de site, en later in Bright TV.