Slimme opvouwbare cameradrone zweeft waar je 'm loslaat

Slimme opvouwbare cameradrone zweeft waar je 'm loslaat

26-04-2016 16:52 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Nieuwe cameradrone blijft in de lucht hangen waar je 'm loslaat, is opvouwbaar en veilig om binnen te gebruiken.

Startup Zero Zero Robotics noemt zijn vliegende camera geen drone, maar simpelweg Hover Camera. Geen drone die je handmatig rondstuurt dus, maar eerder een camera die geen statief nodig heeft. De opvallend vormgegeven Hover Camera heeft de propellers verwerkt in twee inklapbare, stevige koolstofvezel kooitjes. Ingeklapt ziet de drone er daarom een beetje uit als een oude VHS-videoband.

Uitgeklapt hoef je de Hover Camera alleen maar aan te zetten, voor je te hangen op de plek van waaraf je wil filmen of fotograferen, en los te laten. De drone blijft dan op die plek zweven, terwijl het beeld wordt gestabiliseerd.

Dankzij kunstmatige intelligentie, een naar beneden gerichte camera en object- en gezichtsherkenning kan Hover mensen ook volgen, of draaiend in beeld houden. Ook kan de drone panoramabeelden maken, of een stukje worden weggegooid waarna hij zichzelf balanceert, zweeft en zijn onderwerp in beeld neemt. De Hover Camera heeft een 13 megapixelcamera met flits en neemt video op in maximaal 4K. De drone loopt op een Qualcomm Snapdragon 801, waardoor het apparaat zijn omgeving zelf live kan analyseren.

De Hover Camera zou eind dit jaar op de markt moeten komen, en zal 600 dollar (530 euro) gaan kosten.