Snap stelt teleur: aantal nieuwe gebruikers valt tegen

Snap stelt teleur: aantal nieuwe gebruikers valt tegen

08-11-2017 07:32 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Snap heeft weer een teleurstellend kwartaal achter de rug. Het nettoverlies steeg explosief, het aantal nieuwe Snapchat-gebruikers viel tegen.

Het nettoverlies van Snap bedroeg ruim 443 miljoen dollar, tegen een min van meer dan 124 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg wel, met 62 procent tot bijna 208 miljoen dollar. Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat was in het derde kwartaal gemiddeld 178 miljoen, een toename met 17 procent op jaarbasis.

De winstgevendheid werd hard geraakt door fors hogere kosten, onder meer voor ontwikkeling en marketing. Snap heeft ook te maken met felle concurrentie voor advertenties van rivalen als Facebook en Google. Ook in augustus kwam het bedrijf met tegenvallende cijfers.  

Fikse tegenvaller:​ Spectacles

Ook had het bedrijf een tegenvaller van bijna 40 miljoen dollar te verwerken bij de Spectacles, de zonnebrillen die video kunnen opnemen. Omdat die veel minder worden verkocht dan verwacht, schreef het bedrijf 39.9 miljoen dollar af, meldt The New York Times. Het aandeel ging in de handel na het slot op Wall Street hard onderuit en staat inmiddels al geruime tijd onder de introductiekoers van 17 dollar per aandeel.