Snapchat-functie in Facebook-app nu voor iedereen beschikbaar

Snapchat-functie in Facebook-app nu voor iedereen beschikbaar

28-03-2017 13:28 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Gebruikers van de Facebook-app kunnen voortaan met de Snapchat-achtige Stories-functie foto's en filmpjes voor 24 uur delen.

Facebook-gebruikers kunnen met de nieuwe Stories-functie foto's en filmpjes delen, die na 24 uur weer verdwijnen. Na eerdere tests van de functie in Ierland is de optie sinds dinsdag voor iedereen beschikbaar, meldt Facebook.

Eerder kregen ook Instagram en WhatsApp, beiden eigendom van Facebook, vergelijkbare features. Ook chatapp Facebook Messenger werd onlangs voorzien van zo'n Snapchat Stories-achtige functie, genaamd Messenger Day

Direct en camera-extra's

De Facebook-app heeft nu ook de nieuwe functie Direct, waarmee je foto's en video's tijdelijk met specifieke vrienden kunt delen. Ontvangers kunnen de beelden één keer bekijken of herhalen, en vervolgens een reactie schrijven. Na afloop van de conversatie verdwijnen de beelden.

Facebook heeft de ingebouwde camerafunctie in zijn apps ook uitgebreid met allerlei maskers en interactieve filters. Je kunt bijvoorbeeld je selfie eruit laten zien als een kunstwerk van Picasso of sneeuw aan je filmpje toevoegen. Ook dat zijn features die Snapchat de laatste jaren erg populair wist te maken.

Groei Snapchat neemt af

Alle Snapchat-klonen lijken er voor te zorgen dat de groei van Snapchat afneemt. Zo groeide het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat tussen het derde en vierde kwartaal van 2016 maar met 5 miljoen: een toename van slechts 3,2 procent. Snapchats groei in Nederland neemt ook af.

WhatsApp Status

Onlangs besprak Merijn op ons YouTube-kanaal de nieuwe Status-functie in WhatsApp.

Subscribe op ons YouTube-kanaal