© Snap

Snapchat heft tijdslimiet op voor bekijken van foto's en video's

Snapchat heft tijdslimiet op voor bekijken van foto's en video's

10-05-2017 07:01 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Snapchat heeft een update gekregen met allerlei nieuwe functies.

De belangrijkste van de vernieuwingen in de update is dat gebruikers nu ook foto's zonder tijdslimiet kunnen versturen. Voorheen werd een limiet van 1 tot 10 seconden ingesteld. Dat aantal seconden had de ontvanger de tijd om te kijken, voordat het plaatje voorgoed verdween. Voortaan hebben gebruikers de keuze om de limiet op oneindig te zetten. Is de ontvanger klaar met kijken, en tikt hij op het scherm om verder te gaan, dan verdwijnt de foto alsnog.

Voor video's is ook een nieuwe optie voor oneindig afspelen, waarmee ze blijven herhalen als een gifje. Pas als de kijker erop tikt om naar de volgende snap te gaan, verdwijnt het filmpje.

Tekenen met emoji

Het is voortaan mogelijk om met emoji te tekenen. Onder het pennetje vind je niet alleen kleuren om lijnen te tekenen, maar ook verschillende emoji, waaronder het hartje, een vlam, een kusmond en een bloem. Door de balk naar onderen te trekken, vind je meerdere kleuren hartjes. Met de emoji kun je net zo tekenen als met het pennetje, ook is de grootte van emoji aan te passen. Maak je een plaatje groter, dan verander je daarmee ook meteen de lijndikte van het pennetje als je terugschakelt.

Magische gum

Als laatste is de 'Magic Eraser' toegevoegd. Hiermee kun je objecten uit beeld 'photoshoppen'. Je veegt over hetgeen verwijderd moet worden uit de omgeving en de app probeert dat gat zo mooi mogelijk te vullen via een algoritme, zodat het zo min mogelijk opvalt.

De update voor Snapchat is beschikbaar op Android en iOS.