'Snellere Apple Watch met GPS komt dit jaar nog uit'

'Snellere Apple Watch met GPS komt dit jaar nog uit'

08-08-2016 06:50 Laatste update: 27-04-2018 04:01

De Apple Watch 2 komt waarschijnlijk dit najaar op de markt en is vermoedelijk waterdicht met GPS en een betere accu.

Als Apple in september zijn iPhone 7 toont, zal dat weinig verrassingen meer bieden, omdat we al zoveel van het toestel hebben gezien. Over de nieuwe versie van de Apple Watch was nog een stuk minder bekend, maar er is nu meer informatie uitgelekt. De doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo schrijft over de vermoedelijke specificaties in een brief naar investeerders.

Volgens Kuo, die connecties heeft binnen de productieketen, wordt de Apple Watch 2 even dik als zijn voorganger, met hetzelfde schermformaat. Ondanks dunnere schermtechnologie, zou hij dus niet dunner worden. Dat komt mogelijk omdat er GPS, een barometer en een snellere processor in komen. Daarvoor is een grotere accu nodig. Kuo verwacht niet dat de Watch ook 4G-ondersteuning krijgt. Wel spreekt hij over een waterdichte behuizing.

Apple kondigt zijn nieuwe producten waarschijnlijk op 6 of 7 september aan. Naast de Apple Watch 2 worden er nieuwe iPhones verwacht en mogelijk een nieuwe versie van de MacBook Pro. Dat zou tijd worden, want de laatste Pro werd in mei vorig jaar uitgebracht.