Spotify heeft nu ook dagelijkse persoonlijke playlists

Spotify heeft nu ook dagelijkse persoonlijke playlists

27-09-2016 15:40 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Discover Weekly is één van onze favoriete Spotify-functies. De nieuwe Daily Mix werkt vergelijkbaar, maar dan dagelijks.

Spotify geeft met zijn persoonlijke playlists Discover Weekly en Release Radar al een tijdje treffend en antwoord op de vraag: 'wat te luisteren als het aanbod zo groot is?'. Discover Weekly doet dat vooral door gebruikers in contact te brengen met nieuwe bands en artiesten, de Daily Mix zoekt het dichter bij huis.

Daily Mix is nog persoonlijker en wordt afgestemd op de muziek die de Spotify-gebruiker al graag luistert. Er zijn dan ook verschillende mixen te vinden, tussen de één en zes afhankelijk van hoeveel soorten muziek de gebruiker luister. Elke 24 uur worden die playlists geshuffeld, elke week worden ze aangevuld met nieuwe nummers. De bedoeling is dat de gebruiker in elke mix eigenlijk alleen maar muziek hoort die hij of zij leuk vindt.

Spotify probeert daarbij bekende nummers in een genre te combineren met de wat minder bekende tracks en nummers die de gebruiker al een tijdje niet meer zelf heeft opgezet. De Daily Mix is zowel beschikbaar voor betalende leden als gratis gebruikers, en en is te vinden in de bibliotheek van de Spotify-apps op Android en iOS.