Spotify voorziet je out-of-office-reply van toepasselijke playlists

Spotify voorziet je out-of-office-reply van toepasselijke playlists

07-07-2016 15:14 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Bij Spotify kan je je out-of-office-bericht laten verwijzen naar een playlist met nummers uit het land waar je naar toe op vakantie gaat.

Niet elk beroep is natuurlijk geschikt voor afwezigheidsmail met een playlist, maar mocht je het toch aandurven: op de website kan je aangeven hoe serieus de platen moeten zijn. Zo kan je ervoor kiezen om Spotify een hele vrolijke lijst mee te laten sturen, één met wat rustigere muziek of een mix van alletwee.

Na het invoeren van je e-mailadres en het aangeven van de periode dat je afwezig bent, genereert Spotify automatisch een lijst met drie liedjes en een link. Deze kan je vervolgens plakken in je 'normale' afwezigheidsbericht. 

We nemen de proef op de som: stel dat je een weekendje naar Parijs gaat en een zakelijke playlist wil hebben met avontuurlijke muziek. In dat geval krijg je redelijk 'urban' nummers voorgeschoteld, zoals Lartiste, S.Crew en Jul; een bekende Franse rapper, rapgroep en hiphop artiest. Ga je daarentegen naar Los Angeles en voer je dezelfde waarden in, dan krijg je vooral (relatief) populaire popmuzikanten als DJ Space'C, (het Duitse) Klangrainer en The Past Alive. Het is een slimme truc van Spotify, want de nummers zijn alleen te beluisteren als je een account hebt of aanmaakt bij het Zweedse bedrijf.