Super Mario Odyssey ook met z'n tweeën te spelen

Super Mario Odyssey ook met z'n tweeën te spelen

16-06-2017 10:02 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Alsof Super Mario Odyssey er al niet leuk genoeg uitziet, blijkt dat je de game ook met z'n tweeën kan spelen.

Super Mario Odyssey stal de show tijdens gamebeurs E3. Dinsdag toonde Nintendo de tweede trailer voor de platformgame, en werd duidelijk wat de insteek van het spel is. Mario draagt een petje met oogjes, Cappy, en hij kan alle vijanden en voorwerpen die hij tegenkomt 'overnemen'. Een worp met de pet en Mario verandert in een Goomba of een Koopa, compleet met pet en snor.

Op die manier in je eentje de vele kleurrijke werelden van Odyssey verkennen is al fantastisch, maar het kan blijkbaar ook met z’n tweeën. De los te koppelen Joy Con-controllers van de Switch zijn namelijk beide als losstaande controller te gebruiken, en dus kan je altijd iemand anders vragen om mee te doen. Zo werkt dat bijvoorbeeld ook al bij Mario Kart 8 Deluxe. Meer dan de game en een Nintendo Switch heb je dan niet nodig.


In de tweespeler-modus van Odyssey zweeft Cappy boven het hoofd van Mario, en worden de personages los van elkaar bestuurd. Mario kan rennen en springen, Cappy kan vliegen en zo vijanden verslaan en muntjes verzamelen. Cappy is bewust onverslaanbaar in die modus, zodat ook ongeoefende spelers zonder stress mee kunnen doen. Bovendien zijn er dingen mogelijk je in je eentje niet kan, zoals Mario objecten laten tillen terwijl Cappy de vijanden weg houdt.

Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor de Nintendo Switch.


Lees ook: Waarom Nintendo niet kapot te krijgen is