Tesla onthult volgende week nieuw product: maar wat is het?

Tesla onthult volgende week nieuw product: maar wat is het?

10-10-2016 09:12 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Baas Elon Musk heeft maar één tweet nodig om de gemoederen te doen verhitten. Waarmee gaat Tesla volgende week komen?

"Tesla-productpresentatie op de 17e (onverwacht voor de meeste), gevolgd door Tesla/SolarCity op de 28e", was getekend Elon Musk. Dat was alles wat er nodig was om weer een nieuwe hype aan het Tesla-assortiment toe te voegen. De tweet werd bijna 5 duizend keer geretweet en 12 duizend keer geliked. Als reactie op de tweet werd volop gespeculeerd over dit 'onverwachte' product. Vaak voorkomend was een nieuwe versie van de Tesla Model 3, de Model 3 part deux. Verder gaan de speculaties van seksrobot tot elektrische motor, naar een 'Iron Man flying suit'.

Ook wordt er gevraagd om updates van de semi-zelfrijdende AutoPilot-functie in de Tesla's, al is dat niet te verwachten. De Duitse overheid maakte dit weekend nog gehakt van die functie.

Batterij

De laatste keer dat Tesla een product in een nieuwe categorie presenteerde, was anderhalf jaar geleden. Toen was het de Powerwall: een accu voor lokale energieopslag. Musk kondigde de presentatie van 28 oktober al eerder aan. Daar zullen de zonnepanelen van SolarCity en de Tesla bij betrokken zijn. Ook pakte Musk nog even de gelegenheid aan om te zeggen dat Tesla, in tegenstelling tot berichten in de media, geen nieuwe investeringen nodig heeft dit kwartaal.