Tesla's kunnen nu bij Fastned laden

Tesla's kunnen nu bij Fastned laden

09-03-2016 10:05 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Tesla-eigenaren kunnen nu ook bij Fastned laden. Met een adaptertje.

Elektrische auto's laad je op aan een stopcontact. Maar wie wel eens een contactdoos voor krachtstroom heeft gezien, of een caravan aan de stroom heeft geprikt, weet dat niet alle stekkers gelijk zijn. Wie een Nissan Leaf rijdt, vindt twee snoeren bij de auto en twee aansluitingen in de neus. Desondanks kun je de auto nog steeds niet via een krachtstroom punt opladen.

In de realiteit is het overigens niet zo ingewikkeld. Of je prikt hem aan een 220 stopcontact met je ene snoer, of je prikt hem aan een officiële laadpaal met je andere snoer, of je gebruikt de kabel die aan een snellaadpunt hangt. Het enige echt vervelende was tot nog toe dat Tesla er een eigen standaard op na houdt. Daarom kunnen wij deze week niet met de Evalia laden bij een Supercharger van Tesla en kon een Tesla tot voor kort niet bij Fastned terecht. 

Fastned heeft echter aangekondigd dat met een adaptertje nu ook Tesla-rijders kunnen "tanken" bij de snellaadstations die als paddenstoelen uit de grond schieten. Of veel Tesla rijders daar gebruik van zullen maken is de vraag. Snelladen bij de superchargers is namelijk gratis en een 90kwu batterij volgooien kost zonder abonnement 70 euro. Met abonnement van 12 euro per maand ben je nog 31 euro kwijt. Flat fee laden kost 99 euro per maand. Gezien het beperkte aantal superchargers in Nederland op dit moment is de komst van Fastnedpunten een welkome toevoeging die de praktisch non-existente range anxiety onder Tesla rijders nog verder kan verminderen.