Tweets van 10.000 tekens van de baan

Tweets van 10.000 tekens van de baan

18-03-2016 17:48 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Twitter houdt vast aan een limiet van 140 karakters per bericht. “Het is een goede beperking voor ons”, aldus Twitter-CEO Jack Dorsey.

Dorsey deed zijn uitspraken over de lengte van tweets tijdens een interview in het NBC-programma Today, waar hij was uitgenodigd ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Twitter. Eerder leek Dorsey juist voorstander van de mogelijkheid om tweets langer te maken - er werd gesproken over berichten van tienduizend tekens.

Twitter is al enige tijd op zoek naar manieren om de dienst voor een breder publiek aantrekkelijk te maken. Op dit moment is het netwerk vooral in trek bij bepaalde niches, zoals nieuwsjunks die graag als eerste op de hoogte willen zijn van nieuws. Ondanks alle twijfels over Twitter is Dorsey optimistisch over de toekomst van zijn geesteskindje. “We zullen ook de twintigste en dertigste verjaardag van Twitter vieren”, zo is zijn verwachting.

Dorsey noemde het in het interview ‘teleurstellend’ dat Twitter in trek is bij trollen. “Maar wij zijn een afspiegeling van de wereld. We zien net zoveel positivisme en optimisme als negativisme. Het belangrijkste is dat wij discussies mogelijk maken.