Twitter krijgt geen nieuwe gebruikers meer

Twitter krijgt geen nieuwe gebruikers meer

27-07-2017 13:26 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Twitter slaagt er niet in om vier kwartalen aan gebruikersgroei door te zetten. In de VS lopen gebruikers zelfs weg.

Het aantal actieve gebruikers wereldwijd bleef afgelopen kwartaal gelijk op 328 miljoen, hetzelfde aantal als in de eerste drie maanden van dit jaar. Analisten verwachtten juist dat het zou stijgen naar 332 miljoen. Opvallend is dat in Amerika twee miljoen gebruikers het medium hebben verlaten. 

Het blijft daarmee achter op andere socialmediabedrijven zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Zij groeien allemaal wel. Volgens Twitter-CEO Jack Dorsey stijgt het gebruik van de dienst onder bestaande Twitter-gebruikers wel. Dorsey zegt dat 12 procent meer gebruikers Twitter dagelijks gebruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

De advertentie-inkomsten daalden opnieuw met 8 procent tot 489 miljoen dollar. Waardoor ook de omzet terugliep met 5 procent tot 574 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2017 liepen advertentie-inkomsten flink terug en daalde de omzet. Omdat het verlies toen ook terugliep leidde dat tot een vrolijke stemming onder beleggers. De nieuwe cijfers waren teleurstellend voor beleggers: het aandeel Twitter daalde met 9 procent in de voorbeurshandel.