Volkswagens kunnen parkeergeld nu automatisch betalen

Volkswagens kunnen parkeergeld nu automatisch betalen

02-02-2017 10:49 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Door de koppeling van Parkmobile met de Mijn Volkswagen-app kunnen auto's automatisch parkeerkosten afrekenen.

Parkeerdienst Parkmobile is een samenwerking gestart met Volkswagen om betalen voor parkeren in Nederland te automatiseren. Parkmobile werkt vanaf nu samen met de Volkswagen-app, die in verbinding staat met de auto. Parkeert een Volkswagen-rijder zijn auto ergens waar betaald moet worden, dan geeft de app een melding met de vraag of hij of zij via Parkmobile wil betalen. Dat werkt via een GPS-verbinding.

De parkeersessie wordt vanzelf beëindigd als de bestuurder wegrijdt zonder daarvoor de app te openen. Een primeur, zegt Parkmobile. Overigens kun je ook zelf je parkeersessie stoppen met de app. Waar en wanneer je hebt geparkeerd, wordt opgeslagen in de app, betalen doe je per maand.

Om hiervan gebruik te maken, moet je dus wel een Volkswagen rijden en van de Mijn Volkswagen-app gebruikmaken. De functie wordt binnenkort ook ondersteund voor apps van Skoda, Audi en SEAT. Die merken vallen onder de Volkswagen-groep. Via de Parkmobile-app is het momenteel alleen mogelijk om een eindtijd in te stellen of de parkeertijd handmatig te stoppen.