© Barba Jobs, door Project Murphy

Voordat Barbra Streisand Tim Cook belde, belde ze Steve Jobs

Voordat Barbra Streisand Tim Cook belde, belde ze Steve Jobs

26-08-2016 14:52 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Toen Steve Jobs nog leefde, belde zangeres Barbra Streisand hem voor computeradvies. Recentelijk hing ze nog met Tim Cook aan de lijn.

De ene belt een student met een computerbijbaantje, de ander belt de baas van een van de belangrijkste techbedrijven ter wereld. Barbra Streisand is niet een dame met bel-angst. Eerder deze week kwam al naar buiten dat ze eigenhandig de huidige Apple-baas Tim Cook opbelde omdat Siri haar naam niet goed uitsprak. Siri zei namelijk 'Strize-and' en niet 'Strei-sand' (‘like sand on the beach’ verduidelijkte de zangeres). Het had succes: Cook beloofde de uitspraak in de komende update, eind september, door te voeren.

Voor Cook was Jobs

Maar het blijkt nu dat dit geen incident was. Tegen Good Morning Britain zegt Streisand dat ze de vorige baas Steve Jobs ook een keer opbelde omdat haar computer gek deed. “Ik kon maar niet achter iets komen op mijn computer en niemand kon me helpen, zelfs geen IT-jongen. Dus toen zei ik: ‘Kan je Steve Jobs aan de lijn krijgen?’”

En als de diva iets wil, dan gebeurt het ook. Al snel hing de Apple-baas aan de lijn, maar ook hij kon het niet oplossen. “Hij gaf me toen zijn IT-jongen, die het ook al niet kon oplossen. Dat was grappig.” Wat het probleem precies is, werd niet duidelijk in de talkshow. Of Jobs en Cook ook belden als ze zangadvies nodig hadden, is onvermeld gebleven.