VR-bril HTC krijgt camera voor switchen naar echte wereld

VR-bril HTC krijgt camera voor switchen naar echte wereld

05-01-2016 16:01 Laatste update: 27-04-2018 10:12

De VR-bril van HTC krijgt een ingebouwde camera aan de voorkant, zodat je makkelijk kan schakelen tussen virtual reality en de echte wereld.

HTC heeft tijdens de CES in Las Vegas een nieuw prototype van zijn VR-bril getoond. De nieuwe HTC Vive Pre heeft een ingebouwde camera aan de voorkant gekregen. Daardoor kun je tijdens de virtualreality-ervaring altijd snel overschakelen naar de echte wereld. "Je kunt nu ook gaan zitten, je drankje vinden of conversaties voeren, zonder de bril te hoeven afzetten", stelt HTC in een persbericht. Onlangs maakte de Taiwanese fabrikant bekend dat de lancering van de Vive enkele maanden was uitgesteld, naar april 2016. Als reden werd een 'technologische doorbraak' genoemd die in een nieuwe versie zou zitten. Daarmee doelde HTC dus op de frontcamera.

Het nieuwe prototype is ook kleiner en moet comfortabeler zijn om te dragen. Zo is de hoofdband verbeterd en zitten er schuimrubberen inzetstukken bij de neus. Verder is de helderheid van het ingebouwde scherm vergroot en zijn de meegeleverde motion-controller verbeterd. De HTC Vive ondersteunt het nieuwe VR-gameplatform SteamVR van Valve. Tijdens de CES toont HTC games en apps voor de Vive gemaakt door 15 verschillende partners. 

Sensoren

De Vive is voorzien van allerlei sensoren die registeren welke kant je op kijkt en waar je je precies in de ruimte bevindt. Als je een paar stappen zet, wordt het beeld daarop aangepast. Zo kan je in de virtuele wereld bewegen zoals in de echte. Maar de bril moet wel altijd met een kabel aan een computer zijn verbonden, wat overigens ook geldt voor concurrent Oculus Rift. Wat de HTC Vive Pre gaat kosten als hij in april op de markt komt, is nog niet bekendgemaakt.

De pre-order van de Oculus Rift start woensdagmiddag al, maar de prijs van die VR-bril is op dit moment ook nog niet bekend.