VR-pretpark als uitje: alternatief voor lasergamen

VR-pretpark als uitje: alternatief voor lasergamen

25-05-2017 09:06 Laatste update: 26-04-2018 20:47

In Eindhoven staat Europa's grootste VR-pretpark. Het Enversed Virtual Reality Center heeft tal van originele VR-games.

Nu de VR-hype een beetje is gaan liggen, is het wachten op de toepassingen. In Eindhoven kan je je hart ophalen en is VR - voor het eerst - ook nog eens gezellig. "VR is van nature redelijk eenzaam", zegt Sander Winters, mede-oprichter van Enversed. "Je zet een bril op en je bent compleet weg van de wereld. Hier willen we het juist gebruiken om te verbinden met elkaar."

Per VR-kamer spelen twee mensen met of tegen elkaar. Het is zelfs mogelijk om alle negen kamers aan één spel te verbinden, waardoor er een negen-tegen-negen-sneeuwballen gevecht kan losbarsten.

VR als uitje

Daarmee wordt VR ineens een uitje. Zoals je met vrienden of collega's gaat bowlen, kan je nu VR-kamers huren. "Je kunt het vergelijken met lasergamen, bowlen of karten. Maar we zitten op een wat hoger niveau, omdat we technisch vooruitstrevend zijn." Daar komt bij dat een bowlingbaan altijd hetzelfde blijft en de games in het center elke maand doorwisselen.

Bijzonder is dat alle VR-games in hetzelfde gebouw ontwikkeld zijn. Naast de evenementenhal is er namelijk ook een productiebureau. Deze spellen zijn bijzonder creatief: zo is er een roeispel waarbij je ook daadwerkelijk op een roeiapparaat moet gaan zitten. Enversed werkt nu zelfs aan een VR-beleving voor parasailing, inclusief echt parasailingpak. 

Het centrum is ondertussen een klein half jaar open en de zaken gaan goed, zegt Winters. Hij kan zelfs al vooruit kijken. "Over vijf jaar willen we dat dit het hoofdkwartier is van een keten. We willen meerdere Enversed Centers gaan openen, liefst over de hele wereld. En alles wat daar te beleven valt, wordt hier ontwikkeld."

Meer VR

Onlangs testten we Farpoint, het eerste VR-schietspel voor de Playstation VR met een speciale controller in de vorm van een geweer.


Volg Bright op YouTube