VR-pretpark laat je Ghostbusters spelen

VR-pretpark laat je Ghostbusters spelen

19-05-2016 07:23 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Weet je nog hoe je vroeger de geesten zelf moest verzinnen als je Ghostbustertje wilde spelen? In het virtualreality-pretpark zie je ze vlak voor je neus.

Vorig jaar schreven we al over het virtualreality-pretpark the Void. De rondreizende attractie die virtual reality verbindt aan échte ruimtes. Is er een muur in je game, dan staat hij er in het echt ook. Je hoeft dan ook niet te lopen op een hamsterradje, maar beweegt je echt door de ruimte, waar het ook kan regenen en waaien. Doordat je in je VR-bril kijkt, hoeft er echter geen set in detail gebouwd te worden. En de spoken niet tot leven gewekt. 

Die spoken zijn nodig, want de game die nu gespeeld kan worden is gebaseerd op de nieuwe Ghostbusters-film: Dimensions. De club die in Salt Lake City begon met "immersive experiences" is nu tijdelijk neergestreken in Madame Tussauds in New York. Vanaf 1 juli kun je daar een draagbare computer, een VR-headset en de nodige props meesjouwen door een interactieve wereld gemaakt door Paul Feig (de regisseur van de laatste film) en Ivan Reitman (de bedenker van Ghostbusters). Je wordt door de ervaring geleid door het filmpersonage Jillian Holtzmann. In het Ghostbusters-hoofdkwartier leer je eerst wat je moet weten, om vervolgens in de buurt spoken te gaan jagen.