'Waarde Foursquare in twee jaar tijd ruim gehalveerd'

'Waarde Foursquare in twee jaar tijd ruim gehalveerd'

23-12-2015 10:52 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Het bedrijf Foursquare wordt op 250 miljoen dollar geschat, dat was in 2013 ruim twee keer zoveel.

Foursquare rondt op dit moment een nieuwe investeringsronde af, waarmee de waarde van het bedrijf op zo’n 250 miljoen dollar wordt geschat. Dat lijkt veel, maar twee jaar geleden was dat nog 650 miljoen dollar. Dat schrijft Recode, dat ook weet te melden dat Foursquare gesprekken met eventuele kopers heeft gehouden. Yahoo zou één van de kandidaten zijn.

Volgens bronnen is er ten minste één investeerder deze ronde, naar verwachting wordt een bedrag tussen 20 en 40 miljoen opgehaald. Eerdere investeerders waren onder meer Microsoft en Andreessen Horowitz.

Foursquare en Swarm

Het bedrijf Foursquare maakte een aantal jaren geleden furore met de locatie-app Foursquare. Daarmee konden mensen op locaties inchecken om vrienden te laten weten waar je was. Het inchecken werd een rage, want deed je dat vaak genoeg, dan werd je de 'burgemeester' van een bepaalde plek op de dienst. Dit inchecken werd in 2014 echter uit Foursquare gehaald en in een nieuwe app (Swarm) van hetzelfde bedrijf gezet.

De reguliere Foursquare-app richt zich sindsdien weer op het ontdekken van nieuwe locaties. Gebruikers kunnen de app gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe restaurants en cafés te vinden. Of Foursquare ooit goed heeft gedaan aan de splitsing van Foursquare en Swarm is de vraag, want voor veel gebruikers werd toen onduidelijk welke app ze waarvoor moesten gebruiken.