Wat gebeurt er met Flickr nu Yahoo verkocht is?

Wat gebeurt er met Flickr nu Yahoo verkocht is?

26-07-2016 15:22 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Yahoo wordt overgenomen door telecomprovider Verizon. Maar wat betekent dat voor Yahoo's fotodienst Flickr?

Flickr was ooit dé site waar je je foto’s online publiceerde. Ver voordat Instagram bestond en voordat je al je kiekjes kwijt kon op Google Photos was Flickr heer en meester. Maar Flickr werd in 2005 overgenomen door Yahoo, en Yahoo wordt nu gekocht door de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Dat is vooral geïnteresseerd in de zoekmachine, het chatsysteem, de mailservice en de advertentie-activiteiten van Yahoo.

Het lot van Flickr is nog onbesproken, maar eigenlijk ziet het er al slecht uit voor de fotosite sinds Yahoo de dienst overnam. Mede-oprichter Stewart Butterfield vertelde in 2014 al aan Wired dat elke vorm van innovatie de nek om werd gedraaid na de overname. Ga maar na: Flickr miste de boot met een goeie mobiele app. En na een korte opleving in 2013 waarbij gebruikers 1 terabyte gratis opslag kregen, bleef het weer stil.

Ondertussen hebben diensten als Google Photos en iCloud Photos het makkelijker gemaakt om al je foto’s in de cloud op te slaan, is Instagram hét sociale fotonetwerk geworden en is delen op Flickr vooral een omslachtige overbodigheid geworden. Gebruikers hoeven waarschijnlijk niet bang te zijn dat hun foto’s verdwijnen. Mocht Verizon de stekker eruit trekken, dan krijgen zij maanden de tijd om hun hele foto-bibliotheek te downloaden. Dat gebeurde ook toen Yahoo besloot om zijn eigen Yahoo Photos in 2007 op te doeken.