Weer pikante beelden beroemdheden online gezet

Weer pikante beelden beroemdheden online gezet

12-04-2017 12:52 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Redactie Bright

Hackers hebben weer intieme privé-beelden van vrouwelijke sterren online gezet.

Onder meer zangeres Miley Cyrus en actrices Suki Waterhouse en Rosario Dawson behoren tot de slachtoffers. Van Game of Thrones-ster Sophie Turner worden beelden aangekondigd, melden Amerikaanse media. Op de foto's staan de slachtoffers deels of geheel naakt afgebeeld.

Vorige maand verschenen voor het eerst beelden van beroemdheden onder de naam 'The Fappening 2.0'. Het ging om pikante foto's en filmpjes van onder meer Emma Watson, Amanda Seyfried, Demi Lovato en de Nederlandse Laura Ponticorvo.

Zes maanden cel

De hacker die in 2014 naaktfoto’s en -video’s van onder anderen Jennifer Lawrence, Kate Upton en Gabrielle Union verspreidde is in juli van vorig jaar veroordeeld tot zes maanden cel. De man, Andrew Helton, gaf toe dat hij honderden e-mailaccounts van beroemdheden had gehackt.​

De hackers richtten zich bij The Fappening 1.0 op Apple's iCloud. Zo was het mogelijk om de beveiligingsvragen van de accounts te beantwoorden om vervolgens toegang te krijgen tot de foto's en video's. De tweede gebruikte methode is het automatisch invoeren van veel wachtwoorden (bruteforcen) om uiteindelijk het goede wachtwoord te raden.