Whatsapp laat je nu alle bestandsformaten delen
Nieuws

Whatsapp laat je nu alle bestandsformaten delen

vrijdag 14 juli 2017 11:15

Met WhatsApp kun je nu ieder bestandsformaat met anderen delen. Ook video's en foto's zonder compessie zijn mogelijk, maar de bestandsgrootte is nog wel beperkt.

Een jaar geleden introduceerde WhatsApp de mogelijkheid om bestanden via chats te delen. WhatsApp beperkte zich tot de meest voorkomende bestandsformaten, zoals PDF, Text, Word en PowerPoint.

Nu kan je echter alle bestandsformaten delen, inclusief video- en fotobestanden zonder dat deze door WhatsApp worden gecomprimeerd. WhatsApp beperkt wel de bestandsgrootte zonder WhatsApp-compressie tot 128MB op iOS en 100MB op Android.

Dat is niet bijster veel. Dat is minder dan 20 seconde 4K-selfievideo geschoten op je smartphone en ook nog geen minuut op 1080P. Dan zal je toch even je DropBox of een WeTransfer moeten gebruiken. Voor foto's op maximale kwaliteit zonder compressie is het natuurlijk wel voldoende.

Lees ook: WhatsApp laat je straks gesprekken bovenaan vastpinnen

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief