'WhatsApp ondersteunt binnenkort gifjes'

'WhatsApp ondersteunt binnenkort gifjes'

07-06-2016 16:02 Laatste update: 27-04-2018 06:05

WhatsApp lijkt binnenkort ook eindelijk ondersteuning te krijgen voor gifjes.

Zo’n beetje elk veelgebruikt sociaal netwerk en elke berichtendienst bood de mogelijkheid al om bewegende plaatjes toe te voegen, bij WhatsApp ontbrak de gif-functie tot nu toe. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen, zo is te zien in een lijst met wijzigingen die naar ontwikkelaars stuurt, meldt iCulture.

Eén van die vernieuwingen is ondersteuning voor bewegende gifjes. Wie nu een gifje probeert te sturen in WhatsApp, ziet alleen een stilstaande afbeelding verschijnen, ook al beweegt het origineel. De nieuwe versie van WhatsApp laat afbeeldingen wel bewegen binnen de chat.

Onduidelijk is nog of gebruikers ook opgeslagen gifjes kunnen delen, of enkel links naar gifjes. Binnen WhatsApp zoeken naar gifjes lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren, waar dat in bijvoorbeeld Telegram en Twitter wel kan. Wanneer de optie wordt toegevoegd in de openbare versies van WhatsApp is nog niet bekend. WhatsApp startte onlangs ook met het testen van een videobelfunctie in zijn Android-app. Wanneer die functie beschikbaar komt voor alle Android-gebruikers, is nog niet bekend.

Onlangs lanceerde WhatsApp een desktop-app die het makkelijker maakt om met de dienst te chatten op computers.