WhatsApp test verwijderen van verzonden berichten

WhatsApp test verwijderen van verzonden berichten

14-12-2016 14:25 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Dronken WhatsApp verstuurd? Jammer dan. Maar binnenkort kun je berichten mogelijk verwijderen voordat ze gelezen zijn.

Voor de verwijderfunctie zijn aanwijzingen gevonden in een nieuwe bèta van WhatsApp. Dat doet het Twitter-account WABetaInfo uit de doeken met enkele screenshots. Ook op de vertaalsite van WhatsApp, waar mensen vrijwillig teksten voor WhatsApp kunnen vertalen, wordt verwezen naar teksten als 'revoke message' (trek bericht in). 

WhatsApp test de functie om berichten te verwijderen nadat je ze hebt verstuurd. Daarvoor hou je een vinger op het bericht, waarna de opties in beeld verschijnen. In dat menuutje kunnen gebruikers in de versie van de bèta kiezen om verzonden chats in te trekken. In het gesprek is het spraakballonnetje nog wel te zien met de tekst: 'Zender heeft het bericht ingetrokken'. Dit werkt ook in groepsgesprekken.

Op dit moment heeft de reguliere versie van WhatsApp al een verwijderknop, maar daarmee verwijder je het bericht alleen voor jezelf. De ontvanger kan jouw bericht dan nog steeds lezen.

Wanneer de functie om chats in te trekken beschikbaar komt, is nog niet bekend. Omdat de optie in een bèta is ontdekt, kan het makkelijk nog maanden duren voordat hij officieel wordt uitgebracht.